Memories
Prywatna galeria zdjęć i filmów tylko dla ciebie, zabezpieczona Face ID albo kodem.
Memories to zdjęcia i filmy, które zapisujesz dla siebie. Nikt inny ich nie widzi, chyba że je komuś wyślesz.
Jak tam trafić
- Zakładka Memories (przesuń dolny pasek w bok).
- Przytrzymaj przycisk aparatu w dowolnym czacie.
- Settings → Your Memories.
Jak je dodawać
- Wybierz Memory, gdy publikujesz przyciskiem Post.
- Przytrzymaj zdjęcie w czacie i wybierz Save to Memory albo przytrzymaj relację i wybierz Add to memory.
- Settings → Import from Snapchat przenosi twoje Snapchat Memories.
Szukanie i korzystanie
Użyj filtrów Photos, Videos, With a place albo Period lub przeglądaj zdjęcia na mapie Memory Map. Dotknij Select, żeby zapisać kilka w rolce aparatu, udostępnić je albo usunąć. Otwórz zdjęcie i użyj nożyczek, żeby wyciąć z niego naklejkę do czatów.
Zabezpiecz je
Przy pierwszym otwarciu Memories możesz je zabezpieczyć przez Face ID (albo Touch ID) lub 4-cyfrowy kod. Żeby to później zmienić, wejdź do Settings i przytrzymaj Your Memories: Change code, przełącz między Face ID a kodem albo Disable protection.
Nadal potrzebujesz pomocy?
Nasz zespół wsparcia zwykle odpowiada w ciągu 24 godzin.
Skontaktuj się ze wsparciem